tisdag 2 februari 2021

Rebecca Dahlgren: Den Dolda Vägen

Titel: Den Dolda Vägen
Författare: Rebecca Dahlgren
Sidantal: 335
Förlag: Vulkan

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

”Det sägs att Kelternas magi dog ut…”

Leija kunde inte släppa tankarna från artikeln hon läst. Fanns det ännu mytomspunna varelser dolda i de dimhöljda kullarna i väst? Människor som minns berättelserna om slottet i sin prakts dagar där keltiska och nordiska riddare utbildades till att skydda sina länder?

Hon måste upptäcka platsen med egna ögon. Biljetten bokas, hon ska ut på äventyr!

Tillsammans med de irländska männen, Eamonn och Garbhan, möts Leija av en välbevarad hemlighet. En profetia tycks vänta på just dem. Gåtorna hopar sig och någon gör allt i sin makt för att hindra dem från upptäcka sanningen.

Mina tankar:

Detta är författaren Rebecca Dahlgrens debut när det kommer till romaner, men hon har tidigare skrivit två faktaböcker om hästar, vilket hon även jobbar med. Detta är en fantasybok som riktar sig till unga vuxna och uppåt.

Boken börjar som en feelgood-roman, vi har en ung kvinna från USA som bestämmer sig för att se världen och då vill hon uppleva Irland då hon känner en dragning dit det landskapet och dess legender.

Hon kommer till en liten by mitt ute i ingenstans på Irland, där blir hon väl bemött. Boken fortsätter i denna feelgood-känsla men det dröjer inte allt för länge innan det blir mer äventyrligt när hon och två irländska män dras in i något som har sina rötter i de gamla legenderna och den keltiska kulturen. Det blir näst intill en jakt på sanningen, och den leder dem även till andra länder. Samtidigt så är det någon eller några som vill motarbeta dem och komma fram till målet innan dem.

Författaren jobbar som sagt med hästar, och man märker att det är något som hon brinner för. Hästar spelar en stor och central roll i denna bok. Utöver detta så bjuds vi på en magisk miljö när det kommer till platserna som den utspelar sig i. Irland är som perfekt när det kommer till fantasymiljö, landet har, om jag inte uppfattat det fel, fortfarande rötter i de gamla legenderna och myterna. Man kan hitta platser som osar av historia.

Det är som sagt en fantasybok så det finns element som gör den till just detta. Magi existerar, kanske inte som den klassiska fantasystilen men den finns där och jag känner att den passar bra in i miljön och de legender som den vill lyfta fram. Det existerar även mytologiska varelser som man känner igen, även detta i stil med det keltiska arvet.

Språket är trevligt och lätt att ta till sig, jag tycker att författaren får till känslan när det kommer till miljöerna. Det finns en mysig känsla igenom hela berättelsen, den har sina stunder som den är spännande också. Jag skulle säga att det är en urban feelgood-fantasy.

Så om man vill ha en mysig berättelse med magiska miljöer samt dras till fantastiken så skall man absolut spana in denna bok. Boken får ett avslut, men den öppnar även upp nya vägar, så jag tror absolut att det kommer att bli fler böcker om det keltiska arvet och jag återkommer gärna till det.

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar