torsdag 4 mars 2021

Ulrica Edvinsson Sundin: Viljornas Krig

Titel: Viljornas Krig
Författare: Ulrica Edvinsson Sundin
Sidantal: 519
Förlag: Moloch

Baksidestext:

Rexmond har tagit Drokina till drakdemonernas rike där hon hålls inlåst mot sin vilja. Mark har – efter att han hävdat att det finns demoner i skogen – låsts in på stadssjukhusets psykiatriska avdelning där han börjat ifrågasätta allt han vet om världen. Rachel och Nicki kommer till Marks undsättning, men måste på samma gång se till att hålla både sig själva och honom gömda från drakdemonerna. De gör sitt bästa för att rädda Drokina samtidigt som mer av deras trasiga förflutna kommer tillbaka till ytan.

Mina tankar:

Detta är författaren Ulrica Edvinsson Sundins andra bok i sin serie Drakens Dotter som är en fantasy som riktar sig till unga vuxna och uppåt. Den första heter Resans Början, den kom ut 2017. Den här kom ut 2018 och det finns en tredje del, Syskonen Madlock, som kom ut 2019.

Det är som sagt en fantasy och om man skall försöka kategorisera den lite mera så skulle jag kalla den för en mix av Urban Fantasy, att den utspelar sig i en alternativ nutid, och Portalfantasy, att man beger sig på något sätt till en annan värld.

Då det är andra delen i en serie så skall man ha läst den första innan man ger sig på denna. Denna tar vid där den första slutade, det finns lite saker i början av denna bok som friskar upp minnet om det var ett tag sedan man läste den första delen.

Det är cirka två år sedan jag läste första boken, minns att jag kände att den boken i början upplevdes som upprepande och att den inte rörde sig framåt i handlingen, men det var bara början av boken, den tog fart när man hade kommit en bit. Denna däremot har ingen långsam start utan vi kastas rätt in i handlingen och det händer saker hela tiden, men inte i den farten så att det blir överväldigande.

Boken är en tegelsten, över femhundra sidor, men alla sidor flög förbi utan att det kändes som en tung bok. Vi får lära känna de olika karaktärerna från första boken ännu mera, de befinner sig på olika ställen så handlingen hoppar mellan de olika trådarna. Det blir aldrig rörigt och man hänger med riktigt bra i bytena. Jag tyckte att alla trådar som man följer i boken är riktigt intressanta, har varit med om böcker där en handling är mer intressant än de andra, men här är det inte så. Det läggs vikt på alla karaktärer och det är roligt att få lära känna dem ännu mera, detta är en riktigt karaktärsbyggande handling.

Det finns många känslor i boken och just kärlek är en central roll i det hela. Det är förbjuden och även påtvingad kärlek. Ibland så kan det bli för sockersött om det handlar om kärlek, men här har författaren mixat ihop det riktigt bra tillsammans med spänningselement. Man känner det som karaktärerna känner och man bryr sig om dem. De blir levande för en.

Det är ett språk som trollbinder en och tar en till de olika miljöerna som handlingen utspelar sig i, det är som man sugs in i boken och upplever sakerna på plats tillsammans med de olika karaktärerna. Man blir en del av handlingen.

Boken bygger upp handlingen riktigt bra och den bygger vidare på det som startades i första boken. Vi får lite mer kött på benen när det kommer till hur allt ligger till, en del svar kommer upp till ytan. Det byggs även vidare bra för de kommande delarna i serien, sista biten av boken är extra spännande och vi lämnas med en längtan till att ta upp fortsättningen, vi vill veta mer.

Nu var det som sagt ett tag sedan jag läste första boken, men av det jag kommer ihåg av min läsupplevelse så måste jag säga att jag upplever att författaren har utvecklats ytterligare ett steg när det kommer till skriv- och berättarteknik. Allting sitter där det skall.

Så vill man ha en välskriven och spännande fantasyserie, som innehåller starka kvinnokaraktärer, samt en stor dos kärlek så är detta serien att spana in, tror inte man kommer att bli det minsta besviken.

Omdömen om andra böcker av författaren:

Resans Början (Drakens Dotter #1)

Inbunden Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar