onsdag 23 mars 2022

C N Persson: Oslagbar

Titel: Oslagbar
Författare: C N Persson
Sidantal: 273
Förlag: Visto Förlag

Baksidestext:

Anton är lyckligt nyförälskad i flickvännen Nora. Men varför dras hans ögon då mot Sandy gång på gång? Han är inte intresserad av henne. Inte egentligen.

Allt Anton önskar är att få vara som alla andra. Den perfekta fasaden har han putsat på hela sitt liv, den som hemlighåller vem han egentligen är. Men att vara Superhjälten Axius lärling är någonting som förväntas av honom, ingenting han själv önskar.

Han ska viga sitt liv åt att rädda människor i nöd. Men om någon får veta vem han egentligen är riskerar han att försvinna spårlöst. Vilket myndigheterna sett till att så många av deras sort redan gjort.

Mina tankar:

Detta är författarens debutroman och det är den första i serien Maddoxx Silver som är en urban fantasy som riktar sig till unga vuxna.

Det är som sagt en urban fantasy och vi möter här en värld där människor med förmågor utöver det vanliga finns ibland oss. Dessa kallas kort för super. Några av dessa super har bestämt sig för att använda sina övernaturliga krafter till att hjälpa andra i nöd, de blir något av superhjältar. Men det finns en kraft i samhället som inte gillar att det finns supermänniskor, de ser dem som ett hot och vill ha dem under sträng kontroll.

Denna konflikt med människor och super är något som får mig att tänka på X-men, där mutanter är oönskade och jagade av den stora massan. Jag misstänker starkt att författaren är inspirerad av denna serie och även andra med superhjältar som ses som ett hot mot samhället.

Det är en spännande värld som författaren målar upp här. Vi får följa en lärjunge till en superhjälte och hur han försöker få ihop sitt privatliv, med allt som det innehåller för en tonåring, samtidigt som han tränar och hjälper till med att rycka ut för att rädda människor.

Författaren har valt att lägga fokus på privatlivet när det kommer till handlingen, vi får ta del av en ung mans problem när det kommer till kärlek och skola. Utan att avslöja allt för mycket så händer det saker i hans liv som ställer till med stora förändringar när det kommer till hans framtidsplaner.

Jag personligen hade velat sett mer med delen som rör supermänniskor, hur de har kommit till och hur de använder sina krafter och liknande. Det är en del fokus på delen om att samhället inte gillar dessa supermänniskor men ville veta ännu mera om detta. Nu blir det mera ett relationsdrama med bitar av övernaturligt i stället för en superhjälteberättelse, men jag gillade berättelsen ändå.

Relationsbiten får författaren till riktigt bra och det är som sagt en intressant värld som vi får ta del av. Språket är målande och hon får till karaktärerna bra och levande. Det skall bli riktigt intressant att se hur serien utvecklar sig, den andra boken finns redan ute och heter Otillräcklig.

Häftad Bokus Adlibris
E.bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar