torsdag 10 mars 2022

Niclas Franklin: Dödligt dubbelspel

Titel: Dödligt dubbelspel
Författare: Niclas Franklin
Sidantal: 289

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Landets farligaste fånge fritas, ett våldsamt rån inträffar och en polis mördas. Händelserna verkar hänga ihop men trots stora polisresurser kommer man inte framåt i utredningarna. Tom Swedman är ordningspolis på Hisingen i Göteborg och dras helt oväntat in i det hela, flyttas till spaningssektionen och får lära sig ett helt annat polisarbete.

Samtidigt som den nya tjänsten kittlar och känns mer spännande än tillvaron i radiobilen ställs Tom inför ett stort dilemma där hans privata relationer sätts på prov. Det knakar i samborelationen och det blir inte bättre av att hans gamla ungdomskärlek plötsligt blir en nyckelperson i utredningen.

Mina tankar:

Detta är författaren Niclas Franklins debutbok och det är den första i en påtänkt serie om polisen Tom Swedman.

Författaren har själv jobbat som polis och då som utredare och spanare. Dessa erfarenheter har han tagit med i boken och vill skapa en så realistisk syn på hur polisen jobbat som det går. Nu har jag själv ingen insikt i hur polisen jobbar men får säga att jag tycker att han får till det riktigt bra. Man får ta del av poliserna huvudsakligen i jobblivet men även i privatlivet och hur jobbet kan påverka det. Om det är hundraprocentigt realistiskt går inte att svara på, troligen måste man slipa lite på sanningen för att kunna få till ett bra flöde i berättandet.

Det är ett bra tempo i handlingen, det händer saker hela tiden och det är spännande. Men den skyndar sig inte på för snabbt, handlingen får även sin tid att bygga upp karaktärerna, och då mest fokus på huvudpersonen.

Tycker att författaren har fått till en bra karaktär i Tom Swedman, det är ingen superpolis som klarar av allt. Han gör sina misstag och fel val under resans gång, vilket är normalt att man gör. Detta gör han till en intressant person att följa.

Språket är lätt att ta till sig och det är en rätt så okomplicerad handling, vilket är härligt för ibland när det blir för komplicerat så slår handlingen knut på sig själv. Med korta kapitel och ett bra fokus i handlingen så blir detta en bladvändare.

Det är en bra inledning på denna serie, man får en smak på vad stilen och huvudkaraktären har att bjuda på. Boken lämnas med en liten öppning för kommande böcker i serien. En bok till i serien finns redan, Importören heter den och jag ser fram emot att läsa den.

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar