tisdag 22 mars 2022

Buthler & Grimwalker: Isstorm

Titel: Isstorm
Författare: Dan Buthler & Leffe Grimwalker
Sidantal: 299
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Fan ta Alex. Fuck allt han står för och allt han gjort. Det är hans fel att Jessica känner sig smutsig. Det är hans fucking fel att hon inte längre har några barn eller ett liv.

Alex och Jessica Storm, ledarna för triaden i Sverige, har beslutat sig för att skiljas. I ett slag blir de bittra konkurrenter om den svenska kokainmarknaden.

I Hongkong planerar Alex halvbror Peter Bao, triadens drakhuvud, för en politisk karriär. För att lyckas behöver han Alex hjälp. Men den fruktade lönnmördaren Lily Rose har en egen agenda och avslöjar att Peter Bao låg bakom mordet på Alex och Jessicas barn.

Alex överger allt han har i Sverige och flyger till Hongkong med ett enda mål - hämnd.

Mina tankar:

Detta är författarduon Dan Buthler och Leffe Grimwalkers fjärde bok om Alex Storm, de tidigare böckerna heter En perfekt storm, Kastvindar och Stormfödd. Detta är även den sista boken som duon skriver tillsammans om Alex Storm, men det är inte slutet på berättelsen. Författarna har bestämt att gå egna vägar men inte lämna det som de har byggt upp. Leffe Grimwalker har redan kommit med femte boken i serien, Kastvindar.

Boken är i och för sig fristående men jag rekommenderar att man läst de tidigare böckerna i serien för att få med allt som har hänt de centrala karaktärerna. Det är en lång tråd som utvecklar både den stora handlingen och karaktärernas personligheter. Är man inte så noga med att veta allt som hänt tidigare i serien så fungerar det att hoppa in här, man får förklarat vad som hänt.

Har man läst de tidigare böckerna så vet man troligen vad man har sig att vänta av denna bok. Vi möter än en gång Alex Storm, en bilhandlare som genom ett mycket ödesdigert pokerspel gjort att han dragits in, genom sin halvbror, i triaden och dess smutsiga affärer i mord och droger. Boken tar vid där den förra slutade och det är verkligen inte lätt för Alex då han dras djupare in i triadens affärer då han åker till Hongkong.

Jessica, vars bakgrund vi fick veta mera om i förra boken, börjar nu själv stå på egna ben när det kommer till affärer inom den undre världen med droger. Hon vill ha pengar så att hon kan säkra sin framtid, ett par år har hon tänkt fortsätta. Men allt går kanske inte enligt planerna. Hon visar här en ännu mörkare sida.

Lönnmördaren Lily Rose får en mera central roll i denna bok och det är hennes bakgrundshistoria som vi får följa i denna bok. Det är en väldigt trasig och nedbruten person som vi får uppleva, men även en hänsynslös person som har en personlig agenda.

Precis som de tidigare delarna i serien så bjuder denna på halsbrytande spänning, Det är kanske otroliga saker som händer karaktärerna genom denna serie, men det är i alla fall underhållande och det behöver inte vara trovärdigt. Det är som en actionversion av Gudfadern fast med triaden i stället för den italienska maffian. Vi har intriger som vi inte alltid i förväg kan ana komma och karaktärer som vi inte riktigt vet vart vi har, allt kan ändras under resans gång.

Boken är en bra fortsättning på serien, den bygger vidare på handlingen samtidigt som den tar oss med på djupet när det kommer till karaktärernas personligheter och bakgrunder. Det blir spännande att se hur serien kommer att fortsätta nu när författarna har bestämt sig för att gå egna vägar, de har uttalat sig om att detta kommer att leda, på något sätt, till flera grenar i berättelsen. Nyfiken på att se vad framtiden kan hålla för denna värld som de bygger upp.

Omdömen om tidigare böcker av författarna:

En Perfekt Storm (Alex Storm #1)
Kastvindar (Alex Storm #2)
Stormfödd (Alex Storm #3)

Dan Buthler (Tillsammans med Dag Öhrlund)

Mord.net (Jacob Colt #1)

Inbunden Bokus Adlibris
Pocket Bokus Adlibris
E.bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar