söndag 20 mars 2022

Rebecca Dahlgren: Daireens hemlighet

Titel: Daireens hemlighet
Författare: Rebecca Dahlgren
Sidantal: 472
Förlag: Vulkan

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Före människans tidsålder, sades demoner härska över land och hav. Med hjälp av magi och trollkraft tvingades de bort från människornas värld. Men ingen magi varar för evigt ...

Garbhan och Daireen följde Keelan genom den underjordiska tunneln. I facklans sken såg de hur taket välvde sig över dem. Någon kom emot dem med raska steg.

Daireen blundade hårt, skräcken ljöd inom henne. Med bultande hjärta kämpade hon för att återfå fattningen. Hon måste ta reda på sanningen.

Långsamt vred hon på huvudet, vem var han? De vackra ögonen mötte nyfiket hennes. Hon fick en känsla av att vara väntad?

Mina tankar:

Detta är den andra boken i Rebecca Dahlgrens fantasyserie som riktar sig till unga vuxna och uppåt. Den första heter Den dolda vägen.

Då det är andra delen så rekommenderar jag att man läser den första innan man läser denna, boken tar vid strax efter den första boken.

I förstas boken så blev vi presenterade för denna alternativa nutid som döljer magi mitt ibland oss. Det är en värld som jag skulle säga är inspirerad av keltiska sägner, men även andra folksägner. I första boken så var det fokus på hästar och de magiska väsen som härstammar från dem, talar såklart om enhörningar.

I denna bok så lämnar författaren fokuset på hästarna, men de finns absolut med i ett hörn, det är en annan legendarisk varelse som får ta mera plats, vilken lämnar jag till läsarna att upptäcka. Samtidigt så får vi en djupare insikt i hur denna värld är uppbyggd när det kommer till de magiska och även veta mera om några väsen som berikar den. Tycker var kul att författaren lät sin värld växa ännu större i denna del.

Författaren har också ändrat lite på vilken karaktär som handlingen har mest fokus på, titel avslöjar en hel del. Men hon lämnar såklart inte de som var i fokus på i första boken. Trevligt att få lära känna karaktärer som var mera bifigurer i första boken.

Genremässigt så skulle jag säga att det är en mix av urban fantasy och vanlig fantasy, om nu det låter vettigt. Samtidigt som det är spännande och gripande så utstrålar hela berättelsen av något som skulle kunna kallas för mysig, det finns något i stämningen som gör att man känner av harmoni när man läser den. Så man skulle kunna säga att det även har en bit av feel good i sig.

Det känns att författaren har växt i sitt skrivande från första boken och får verkligen till stämningen i boken och miljöerna kommer lätt till en i beskrivningarna. Det är ett bra och lättsamt språk och karaktärsbeskrivningarna ger dem ett djup.

Då författaren bjöd på lite överraskningar i denna bok genom att lägga till några extra element till handlingen, som smälte bra ihop med det vi fick veta i första boken, skall det bli extra intressant att se vad som händer i tredje delen.

Tidigare omdömen om författaren:

Den dolda vägen

Inbunden Bokus Adlibris
Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar