tisdag 9 juli 2019

Ingrid Remvall: Glasfällan


Titel: Glasfällan
Författare: Ingrid Remvall
Sidantal: 333
Förlag: Bokfabriken 

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket. 

Handling:

Den svenska Youtube-stjärnan Alice blir kidnappad tillsammans med sin syster. De vaknar upp i ett rum tillsammans med tre främlingar. Ingen av dem vet hur och varför de kom dit, och det verkar inte finnas en väg ut ur rummet. Eller finns det en? Detta är början på en katt- och råttalek som utspelar sig i en nedlagd tunnelbana. Vad de fem inte vet är att allt följs av miljontals tittare på nätet, de har blivit indragna i en lek med dödlig utgång.

Mina tankar:

Detta är Ingrid Remvalls senaste bok, jag har tidigare läst deckaren Mord Och Martinis, läs här vad jag tyckte om den, av henne, men hon har skrivit ytterligare några böcker tidigare. Denna är en psykologisk thriller.

Den börjar med att presenterna de fem huvudpersonerna, som lever i olika länder. Alla har de sina egna problem och laster, de är kanske inte några änglar. Efter att ha fört samman dessa fem så börjar leken och med det samma drog jag liknelser med Saw-filmerna. De ofrivilliga deltagarna tvingas till att göra hemska saker mot varandra. Deras moral sätts på test och frågan är hur långt är man redo att gå för att rädda sig själv.

Det är inte bara dessa filmer som jag tänkte på utan även på reality-shower som Robinson där deltagarna skall slå ut varandra och till slut så finns det bara en vinnare kvar. Det enda är att i denna show så åker man inte hem om man blir utslagen utan det är med livet som insatts.

Boken är riktigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Den har en liten uppförsbacke när den i början presenterar karaktärerna, men det är ingenting som stör, för detta behövs för att bygga upp en bakgrund. När huvudkaraktärerna väl är på plats så blir det ingen lugn sekund, varken för deltagarna eller för läsaren. Det är med andan i halsen som man läser boken och man vill veta hur det kommer gå för dem och det blir en hel del överraskningar på vägen så man vet inte vad som händer näst.

Det ligger en mystik över det hela också. Varför har just de här fem blivit kidnappade? Långsamt genom boken så får vi veta mer och mer om detta. Och jag tror att en del av slutet kommer att överraska.

Ett stort plus till de små inläggen som kommer till boken där man läser olika tittares kommentarer. På bara några sidor så lyfter den fram också hur vi människor kan bete oss när vi sitter bakom en skärm och skriver elaka saker då vi tror oss vara anonyma. Då slutar man tänka på att det är riktiga människor som man spyr sin galla över. Spärren finns inte längre utan man skriver de elakaste kommentarerna som man kom komma på utan att tänka att man kanske sårar någon annan.

Boken är riktigt bra ihopsatt och välskriven, jag rekommenderar den till alla som vill ha en lite ovanligare thriller än den vanliga deckaren. Remvall visar med denna bok att hon klarar av olika stilar av spänning, då den tidigare var feelgood. Hon är verkligen ett namn att hålla utkik efter, jag skall läsa hennes tidigare bok, Fjärilarnas Stad och ser verkligen även fram emot nya böcker från henne.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar