onsdag 24 juli 2019

Mårten Dahlrot & Joakim Hanner: Flickan I Hörnet


Titel: Flickan I Hörnet
Författare: Mårten Dahlrot & Joakim Hanner
Sidantal: 41
Förlag: Swedish Zombie

Handling:

- Och så levde de lyckliga i alla sina dagar, säger mamma.

Men Liam vet att det inte gäller alla. Till exempel gäller det inte den döda flickan i Liams rum. Hon som står stilla borta i hörnet. Och kanske gäller det inte Liam heller…

Mina tankar:

Detta är första boken i skräckserien Sagor För Döda Barn, detta är något unikt som en pekbok, i stil med Max-böckerna, som riktar sig till en mera vuxen publik.

Skaparna bakom denna bok är duon Mårten Dahlrot och Joakim Hanner. Dahlrot står för texten i boken och han har tidigare varit med och skapat skräckföljetongen De Ögondöda, som publicerades på Instagram under vintern 2017-18. Bilderna står Hanner för och han har en skräckserie bakom sig.

Det som slår mig när jag läser denna bok är hur sparsmakad denna är. Det är minimalt med text i den, precis som en pekbok för barn skall vara, och bilderna är svartvita utan allt för många detaljer. Det är minimalistiskt på ett riktigt bra sätt, ibland behövs det inte mer för att sätta igång läsarens fantasi.

Orden är väl utvalda och utan att man får allt skrivet så anar man att något är fel. Det är små saker i texten som gör att det som borde vara en trevlig sagostund för ett barn blir något hemskare. Några väl valda ord som kryper innanför huden på en och får en att rysa.

Bilderna är som sagt svartvita och även de inte allt för detaljerade, men de är stilrena och tillsammans med texten bygger upp stämningen i boken helt perfekt. De hjälper till att sätta fingret på det som är fel i den idylliska bilden med föräldern som skall läsa en nattsaga för sitt barn.

Skall påpeka igen att detta verkligen inte är en bok som man köper för att läsa för sitt eget barn. Inte i alla fall som man vill att barnet skall sova. Denna bok är till alla som gillar skräck och speciellt om man gillar de klassiska serier som Twilight Zone, Tales From The Darkside och liknande härliga skräckserier.

Vet inte om detta kan vara världens första skräckpekbok för vuxna, i alla fall är det den första som jag har hört talas om och kan säga att detta koncept fungerade helt utmärkt. Jag ser fram emot fler små rysliga böcker i denna serie.

Inbunden Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar