lördag 6 juli 2019

Margareta Mörck: Kniven Eller De Bruna Skorna


Titel: Kniven Eller De Bruna Skorna
Författare: Margareta Mörck
Sidantal: 276
Förlag: Visto Förlag 

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket. 

Handling:

Sara är drygt 30 år och bor i Uppsala med sin förmögne man Henrik. Deras lugna fredagskväll blir inte som Sara planerat. När hon öppnar dörren till parets gemensamma lägenhet möts hon av något som förändrar hennes liv för alltid. Ett mord har skett och hon letar efter svar på varför.

Mina tankar:

Detta är författarens romandebut, hon har tidigare skrivit noveller och en poesibok. Det är en deckare som tar upp om hur det är att gå vidare som anhörig efter ett hemskt brott samtidigt som det är en mordgåta.

På första sidan så hittar huvudkaraktären Sara sin man liggandes i hallen, död. Han har uppenbart blivit mördad. Vad vi sedan får följa är Saras egen utredning till varför hennes man har blivit mördad. Hon försöker hitta ett svar till detta när polisen inte verkar komma någonstans.

Det är inte den vanliga deckaren i den meningen att man får följa en polis som försöker lösa ett mord. Detta blir mera en blandning av deckare och psykologisk thriller där vi följer en privatpersons egen utredning samtidigt som den tar upp relationsfrågor och om att gå vidare i livet.

Mordet ser ut att vara ett mysterium och verkar inte ha några självklara förklaringar. När huvudpersonen börjar undersöka själv så finner hon många saker som inte stämmer med vissa personer i hennes närhet. Det blir en osäkerhet för henne och man är inte helt säker vad lösningen är. Gåtan lyckas hålla en nyfiken.

Den kanske inte bjuder på så många överraskningar och nya vinklar för de som brukar läsa spänningslitteratur, men den klarar att hålla intresset uppe som gör att man vill fortsätta läsa och få reda på hur allt ligger till. Språket är lätt att ta till sig och karaktärerna är bra uppmålade, vi följer huvudkaraktären Sara i jag-form så vi får mest lära känna henne och hennes tankar och hur hon tacklar allt detta som händer henne.

Jag tycker detta är en bra debutroman och jag tycker absolut att denna var värd sin tid att läsa. Den underhåller en för stunden och bjuder på en spännande och bra ihopsatt handling.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar