söndag 11 juli 2021

Gabrielle Hipp Marchidan: Världens Världar

Titel: Världens Världar
Författare: Gabrielle Hipp Marchidan
Sidantal: 145
Förlag: Visto Förlag

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Lucas Grenfell gillar spänning. Om man är tio år gammal och bor i en liten och tråkig småstad kanske det inte är så konstigt. Men en dag händer något som får Lucas att häpna. Allt börjar med en cykeltur och en främling som visar sig vara mer bekant än främmande. Lucas vet bara en sak: han befinner sig inte längre i Boholm, småstaden som han kan kalla sitt hem.

Mina tankar:

Detta är författaren Gabrielle Hipp Marchidans debutbok, det är en ungdomsbok som riktar sig åldern 9-12. Detta är en bok med drag av fantastik.

Vi möter här en liten pojke, Lucas, som är full av energi och vill inte lyda sin mamma. Av vissa händelser så befinner han sig snart i en helt annan värld. Det blir lite Alice I Underlandet-vibbar av denna berättelse, bara kanske inte riktigt lika hysterisk. Vi får följa Lucas då han möter flera olika personer i hans jakt på en väg hem till sin egen värld.

Språket är lättsamt och handlingen är inte direkt komplicerad, vilket inte är konstigt då den riktar sig till en yngre publik. Den har dock en underliggande tankeväckande och pedagogisk ådra då den tar upp ämnen som till exempel vänskap, att kunna lita på varandra och rasmotsättningar.

Det är svårt att bedöma en bok som riktar sig till en yngre publik. Boken är spännande och det händer saker hela tiden. Som vuxen kanske man känner att språket är lite för lätt, men till ett barn så är det lagom.

Det är snabba vändningar i handlingen, allt för att hålla uppe intresset hos åldersgruppen den riktar sig till. Som vuxen så kanske man skulle vilja ha lite mera kött på benen, mera förklaringar och fördjupningar, men nu är det inte vi som är målgruppen. Skulle vara intressant att veta hur ett barn tar till sig denna handling, jag misstänker att de kommer att finna den underhållande och lätt att ta till sig, med en fantasi och handling som kan komma att väcka tankar.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar