söndag 4 juli 2021

J.F. Hansson: Symbolens Skugga

Titel: Symbolens Skugga
Författare: J.F. Hansson
Sidantal: 449
Förlag: Kräm Kommunikation

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Baksidestext:

Efter den tumultartade upplösningen på Valåsens gods, huset som sprängdes på Limhamn och mellanlandningen på skyddsgården i Dörröd skickas Marcus och kollegorna utomlands för att förbereda sig inför kampen mot organisationen. Under arbetet med att kartlägga och komma underfund med hur allt hänger ihop inser de snart att brödraskapets nätverk, resurser och historik är långt mer skrämmande än de först trott.

Det börjar även gå upp för dem att de befinner sig mitt i en utstuderad plan vars förödande konsekvenser kommer bli oöverskådliga om den sätts i verket.

Marcus, Sara, Peter och Maria kastas in i en febrig kamp mot klockan för att förhindra en stundande katastrof. Kommer de hinna i tid? Och vem kan de egentligen lita på?

Mina tankar:

Detta är den andra boken i författaren J.F. Hanssons spänningsserie Blodsbandskrönikan, som inleddes med Osynlig Makt.

Då det är en del i en serie så skall man ha läst den tidigare boken innan man läser denna, böckerna är inte fristående. Boken tar vid direkt där första boken slutade. Har man inte läst första så kan det förekomma lite lättare spoilers i texten.

Likt den första boken så möts vi av en handling som rör sig i ett snabbt tempo, det händer saker hela tiden. I denna så gräver sig de karaktärer, som vi lärde känna i förra boken, ännu djupare i hemligheterna som kom fram lite i ljuset. De försöker hitta bevis för att knäcka organisationen som visade sig finnas väl utsprid över hela världen.

Huvudkaraktärerna är fortfarande lite tagna av det som hände i slutet av förra boken, men de återhämtar sig på en bas i Tyskland. Där kommer de nya saker på spåret och finner sig snart ute i hetluften igen.

Författaren blandar riktiga händelser med påhittade på ett smart sätt. Det kan vara historiska händelser från medeltiden men det är även närmare händelser som Estonia, som vi märkte i första boken spelade en viktig roll. Han väver in dessa riktiga händelser så bra att man tvekar lite på vad som verkligen hände, man börjar ifrågasätta vad man vet. I slutändan så är det som sagt påhittat, och det nämner författaren även i slutorden, att han i huvudsak vill underhålla. Att underhålla tycker jag absolut att han lyckats med galant.

Med ett säkert språk som är rakt och flyter på riktigt bra så leder författaren oss in i dessa konspirationsteorier. Med korta kapitel, där författaren hoppar mellan de olika karaktärerna, så driver han fram handlingen i ett snabbt tempo, ändå så ger han handlingen tid till att utveckla sig och likaså de olika karaktärerna.

Författaren lyckas med att hålla intresset och spänningen uppe från första till sista sidan. Han lämnar oss läsare med en sådan cliffhanger att spänningen fortsätter efter sista sidan. Man vill ge sig på den sista boken i serien med det samma för att få svar på vad som verkligen hände.

Jag rekommenderar denna till alla som gillar handlingar med spänning och fart i. Gillar man när det blandas in historiska händelser, likt Dan Browns böcker, så tror jag absolut att man kommer att uppskatta denna, denna serie är ännu lite mera action-betonade.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Osynlig Makt (Blodsbandskrönikan #1)

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar