måndag 4 oktober 2021

Buthler & Grimwalker: Stormfödd

Titel: Stormfödd
Författare: Dan Buthler & Leffe Grimwalker
Sidantal: 304
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Alex Storm har förlorat nästan allt och när det är som mörkast riskerar han även förlora sin fru Jessica, om han inte klipper banden med sin bror Peter, ledare för en mäktig Hongkongtriad.

När Alex reser till Hongkong för att ta reda på mer om sitt ursprung tvingas Jessica styra upp en kokainaffär i Colombia. Samtidigt utsätts Peter för ett mordförsök. Hämndlysten vill han städa upp bland sina fiender - även bland dem som står Alex närmast.

Mina tankar:

Detta är författarduon Dan Buthler och Leffe Grimwalkers tredje bok i sin spänningsserie om Alex Storm, de tidigare heter En Perfekt Storm och Kastvindar.

Den sägs vara fristående och visst kan man säkert läsa denna utan att ha läst de två tidigare, men jag misstänker ändå att man får svårt att hänga med i handlingen så det är absolut ingenting jag skulle rekommendera. Är man nyfiken på denna serie så skall man läsa böckerna i rätt ordning för att få ut det mesta ur handlingen.

Boken tar vid där förra boken slutade, vilket om ni har läst den boken vet, utan att avslöja allt för mycket, att det var ett rätt så chockartat slut. I efterdyningarna av detta så är det rätt så mörkt och kaosartat med karaktärerna som vi lärt känna genom serien, man känner och anar att saker är på väg att brista.

Inte nog med alla personliga motgångar så har författarna även valt att ta med Coronan som ett problem för karaktärerna. Deras knarkaffärer blir haltande när världen börjar stänga ner. Nu känner man inte av denna pandemi så jättemycket i boken, jag misstänker att författarna skrev boken när pandemin var än rätt så ny eller så har de valt att inte dra den till den gränsen som det har varit med tanke på stängda gränser och utegångsförbud. Detta hade gjort handlingen betydligt svårare att genomföra.

I denna så får man reda på mera om Jessicas bakgrund. I stället för att vara fru till Alex så blir hon något mera, hon blir en egen karaktär med ett förflutet, kanske ett som man inte först tänkte sig, men ändå på ett sätt kunnat sett med tanke på vad hon gjort i tidigare böcker.

Jag såg en recension att man kallade denna för en mellanbok och att den byggde upp till nästa bok i serien. Jag förstår vad man menar med detta men jag tycker ändå att denna tillför serien en hel del. Vi får dels en fördjupning i vissa karaktärer när det kommer till deras bakgrund, vi får också känna några ännu bättre genom att få ta del av deras tankar och känslor.

När det kommer till intrigerna i boken så ställs det på sin spets i denna tycker jag. Vissa spelpjäser ändrar kanske sin placering och innan boken är slut så har spelplaner ställts i andra dagar. Det är spännande att följa denna utveckling och man undrar på hur det kommer att sluta.

Språket är lätt att ta till sig och målande. Med sina korta kapitel och en bra driv i handlingen så blir det en bladvändare värd namnet. Det konstiga är att man egentligen inte borde gilla dessa karaktärer, de är ju inte direkt snälla utan alla är mer eller mindre på fel sida av gränsen när det kommer till goda gärningar, det kan vara självvalt eller tvingat. Ändå så knyter man sig till karaktärerna och fångas av dem, man blir nyfiken på vad som kommer att hända härnäst och fortsätter läsa.

En bra fortsättning på en serie som jag tycker växer för varje bok, jag rekommenderar den till alla som vill ha en spännande och välskriven thriller som bjuder på intressanta karaktärer och handlingar som tar en med överraskningar. Är man ute efter högkvalitativ underhållning så kommer man inte bli besviken på denna serie.

Omdömen om tidigare böcker av författarna:

En Perfekt Storm (Alex Storm #1)
Kastvindar (Alex Storm #2)

Dan Buthler (Tillsammans med Dag Öhrlund)

Mord.net (Jacob Colt #1)

Inbunden Bokus Adlibris
E.bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar