onsdag 27 oktober 2021

David Baldacci: Förrädarna

Titel: Förrädarna
Författare: David Baldacci
Sidantal: 364
Förlag: Bra Böcker

Baksidestext:

Oliver Stone, ledare för den mystiska grupp som kallar sig Kamelklubben, är både fruktad och respekterad av dem som korsar hans väg. Genom att hålla ett vakande öga över ledarna i Washington DC har klubben fått nya anhängare men samtidigt skaffat sig fiender - även bland makthavare som är beredda att göra vad som helst för att hindra Stone och hans vänner från att avslöja regeringens hemliga arbete. Annabelle Conroy är hedersmedlem i Kamelklubben och dessutom en av sin generations främsta bedragare. Kasinokungen Jerry Bagger, mannen som mördade hennes mamma, har hon lurat av fyrtio miljoner dollar. Nu är han henne på spåret med ett enda mål i sikte: Annabelles död. Men medan Stone och hans anhängare gör allt för att skydda henne dyker plötsligt en ny motståndare upp på arenan - en som får Baggers hot att blekna. En efter en hittas män från Stones förflutna döda. Bakom morden står en enda man: Harry Finn. För de flesta som känner honom är Finn en hängiven far och kärleksfull make som använder sin talang i rikets tjänst. Men han har även en annan sida: han är en hänsynslös mördare som nu obönhörligt riktar sitt vapen mot Oliver Stone. Kanske har Stone till slut mött sin överman?

Mina tankar:

Detta är författaren David Baldaccis tredje bok om Kamelklubben, den kom ut för första gången 2007.

Boken är i och för sig fristående från de tidigare delarna i serien, men jag skulle rekommendera att man ändå har läst de två tidigare, som heter Kamelklubben och Samlarna, innan man läser denna. Det finns en del händelser som man hänger med bättre i om man har gjort det.

David Baldacci blev med sin debut Absolut Makt snabbt en favorit när det kom till spännande och välskrivna thrillers som ofta rör sig bland konspirationer högt upp i maktens korridorer i USA. Av vissa omständigheter så kom jag bort från hans böcker, jag köpte dem men de blev stående i hyllan olästa. Det är något jag nu håller på att fixa och jag tar vid där jag slutade och arbetar mig långsamt men säkert framåt.

Turen har då kommit till den, som sagt, tredje delen, om Kamelgruppen, en grupp bestående av några människor som är en rätt så bråkig skara men ändå har något gemensamt. De står vid sidan av lagen, men tar den gärna i egna händer när det kommer till saker som de anser inte är rätt. Ofta så är det rätt så farliga saker som de ramlar över då de håller ett öga på ledarna.

I denna så hinner det förflutna ifatt några i gänget. Vi har det nya tillförskottet som vi stötte på i förra boken, Annabelle Conroy. Hon gjorde några saker i den delen som har satt sina spår och en mycket farlig man vill ha tag i henne. Kamelgruppen bestämmer sig för att hjälpa henne, vilket visar sig att de kanske har tagit sig ut på djupt vatten.

Samtidigt så är det någon som dödar personer i ledarens, Oliver Stone, gamle grupp från det militära. Saker som hänt för längesedan hinner nu ifatt Oliver och hans ställs inför ett dilemma och ett problem som han inte kan blunda för.

Boken är, som vanligt när det gäller Baldacci, välskriven och spännande. Jag gillar verkligen karaktärerna i Kamelklubben och jag var extra glad att Annabelle, som man lärde känna i förra boken, var med igen. I denna serie har Baldacci verkligen fått till en bra samling av karaktärer som är unika och intressanta att följa.

Har man läst andra böcker av författaren så kommer man att känna igen stilen. Det är en snabb och tät handling. Han växlar bra mellan de olika röda trådarna och får ihop det riktigt bra. Det är korta kapitel och med ett bra flyt i handlingen så blir den svår att lägga ifrån sig.

Så denna bok är ytterligare en stark och bra thriller. Jag är glad att jag har bestämt mig för att ta upp hans böcker igen. Lite sen på bollen men denna bok höll riktigt bra och jag ser fram emot att beta av mera av Baldaccis olästa böcker.

Omdömen om andra böcker av författaren:

Geniet (Sean King & Michelle Maxwell #3)
Samlarna (Kamelklubben #2)
Dagen Noll (John Puller #1)
Jakten På Amos Decker (Amos Decker #1)
De Bortglömda (John Puller #2)
Lång Väg Till Rättvisa (Atlee Pines #1)
Minuten Före Midnatt (Atlee Pines #2)

E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tycker om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar