lördag 26 augusti 2023

Grimwalker & Storm: Krigsvindar

Titel: Krigsvindar
Författare: Leffe Grimwalker & Alex Storm
Sidantal: 320
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Det som började med ett parti poker skulle ta Alex Storm, en bilhandlare från Stockholm, till triadernas Hongkong. Men vägen han färdas på kantas av tusen sorger och ond bråd död.

ALEX STORM, som klippt banden till exfrun Jessica och Sverige, befinner sig i Hongkong med Lily Rose. Efter att Alex halvbror Peter Bao blivit kidnappad av kinesisk säkerhetstjänst är Alex Storm triadens nya drakhuvud i Hongkong. Men i samma stund han intar sin tron förklarar de andra triaderna krig mot honom. Samtidigt återvänder Peter Bao till staden för att inleda en politisk karriär, nu som chefsminister och Beijings marionett. Peter Bao, som knappast tänker låta sig styras av den kinesiska regimen, smider egna planer för sin svenska halvbror Alex.

Mina tankar:

Detta är den femte boken i serien om Alex Storm, de första böckerna är skrivna av Leffe Grimwalker och Dan Buthler men denna är den första som Leffe Grimwalker skrivit ensam. De tidigare böckerna heter En perfekt storm, Kastvindar, Stormfödd och Isstorm.

Då det är en del i en serie så rekommenderar jag varmt att man skall ha läst de andra delarna innan man hoppar på denna. Böckerna i sig är halvt fristående men man kommer att missa stora bitar av den röda tråden som går igenom hela serien. Det händer många saker under resans gång som förklarar hur karaktärerna hamnar där de är just nu.

För de som redan har läst de tidigare delarna vet precis vad de har sig at vänta sig i denna bok och har man gillat de tidigare så kommer man absolut att gilla denna också då stilen när det kommer till handling och tempo är igenkänningsbar.

För de som inte har gjort det kan vänta sig en bok med ett rappt språk och fartfylld handling som är spännande och adrenalinpumpande som en actionfilm. Karaktärerna vi möter är färgstarka och, i brist på bättre ord, extrema åt det karaktärsdraget som de har.

I den förra boken så hoppade det mycket mellan olika karaktärer, som befann sig i olika länder. Det var mycket som hände samtidigt. Denna bok fokuserar mera på Alex Storm och nu är han i Hongkong, han har nu blivit en triadledare och ett mer eller mindre fullskaligt krig är på ingående mellan de olika triaderna. Vi möter en Alex Storm som kämpar för att hålla kontrollen, både över situationen i Hongkong och även sina känslor inom sig, det är ett mörker som håller på att äta upp honom och vill leda honom in på en väg som verkar vara omöjlig att vända ifrån.

Utöver att få se Alex Storm kamp mot alla sina problem så får vi även veta mer om Lilly Rose som befinner sig vid Alexs sida. Det är intressant och kul att få veta mer om de centrala karaktärernas bakgrunder. Vi får en mer förståelse varför de är som de är.

Med tanke på att den utspelar sig mer eller mindre uteslutande i Hongkong så är det stor fokus på den kinesiska maffian. Det är en grym och spännande värld som författaren målar upp här, en blodig och våldsam värld som är full av heder och hämnd.

Handlingen är väldigt filmiskt berättad och den är lätt att hänga med i, den har intriger men den krånglar inte till det för mycket. Denna lättuggade känsla mixad med en högoktanig spänning gör att boken blir en bladvändare av hög kaliber. Den är underhållande att läsa.

Jag rekommenderar denna till alla som vill ha en riktigt spännande lässtund som bjuder på action och härliga karaktärer. Utan att säga för mycket men slutet kommer att göra att du vill läsa nästa bok meddetsamma och den har som tur redan kommit ut och heter Blodregn.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

En Perfekt Storm (Alex Storm #1) (Tillsammans med Dan Buthler)
Kastvindar (Alex Storm #2) (Tillsammans med Dan Buthler)
Stormfödd (Alex Storm #3) (Tillsammans med Dan Buthler)
Isstorm (Alex Storm #4) (Tillsammans med Dan Buthler)

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar