tisdag 31 juli 2018

Patrik Centerwall: Klockan Och Spegeln

Titel: Klockan Och Spegeln
Författare: Patrik Centerwall
Sidantal: 248
Förlag: Undrentide

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.


Handling:

Marcus föräldrar har inget vanligt jobb. De reser mellan dimensionerna och besöker andra världar där de samlar information om olika kulturer och civilisationer. Vad de inte vet är at Marcus brukar låna fickuret, som visar vart och när portalerna till de andra världarna öppnar sig, och resa på egen hand. Han hör talas om bergstaden Gytet Malor som har den enda spegeln i det landet och att det är något unikt att se i den spegeln. Han beger sig dit men det dröjer inte länge innan han blir av med klockan, hans enda väg tillbaka hem.

Mina tankar:

Detta är Patrik Centerwall första roman men han har tidigare skrivit två novellsamlingar, Skymningssång och Minnen Av En Sång. Denna riktar sig först och främst till ungdomar, men skulle säga, tack vare vissa händelser, att det är åt de äldre ungdomarna. Men även som vuxen med rätt sinne så passar denna boken bra.

Vi kastas rätt in in handlingen och får bakgrunden förklarad för oss medans Marcus är på väg att besöka spegeln i den dystopiska fantasyvärld. Vi får inte hela världen, eller föräldrarnas jobb, uppmålade för oss utan lite fakta där och där, allt för att få igång vår egen fantasi och med den måla upp det som inte sägs. Jag gillade detta att vi inte fick överflöde av fakta.

Det är inte det stora episka utan vi får följa Marcus och de han träffar i den okända världen. Vi vandrar med honom på hans resa tillbaka hem, om han nu kommer att hitta en väg eller inte. Det finns dock ett större hot som hänger över världen, ett krig som kan komma att bryta ut och han kanske kan hjälpa till.

Språket är väl avvägt, det är inte för svårt för yngre att läsa, men det är inte heller för enkelt så att det blir tråkigt för äldre. Handlingen flyter på bra och är bra ihop knytet, det är spännande och medryckande, svårt att lägga ifrån sig den. Karaktärerna kanske inte får ett djup, med hur de tänker och fungerar, men jag kände ändå att jag fick en känsla av, med tack vare hur de agerade, det blev levande. Detta gjorde att man kände med karaktärerna och tyckte om dem.

När jag läste denna så fick jag lite nostalgi-känsla av de böcker man läste som ungdom, t.ex. Ursual Le Guin, C.S. Lewis och Tokiens Bilbo, och att kunna sätta sig bredvid dessa klassiker är inte fy skam.

Gillade upplägget med att kunna resa till olika dimensioner. Detta öppnar upp till oändliga alternativ till uppföljare, nästa behöver inte vara i fantasy-miljö utan kan vara i en mera högteknologisk värld än vår egen. Jag tror, och hoppas, att vi bara har skrapat på ytan. Detta kan komma och bli en framtida klassiker bland ungdomsfantasy.

Kartonnage Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris


Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

fredag 27 juli 2018

Ingrid Elfberg: Den Du Borde Frukta

Titel: Den Du Borde Frukta
Författare: Ingrid Elfberg
Sidantal: 400
Förlag: Bokfabriken
Handling:

En framgångsrik affärsman hittas död i Göta älv, mycket troligen mord. Hans lägenhet är tömd på allt av värde. Mordutredningen står fast men man märker snart likheter med fall som sträcker sig över flera länder. Alla har dejtat på nätet och försvunnit för att sedan hittas döda.

Mina tankar:

Detta är Ingrid Elfbergs tredje bok, de innan heter Gud Som Haver och Tills Döden Skiljer Oss Åt. Denna är en fristående fortsättning på hennes andra bok. Man kan mycket väl läsa denna utan att ha läst boken innan, men jag rekommenderar alltid och föredrar själv att alltid läsa böcker om samma karaktärer i rätt ordning.

Likt de två tidigare böckerna som Elfberg har skrivit så är detta en psykologisk thriller i och med att den lägger stor vikt på att bygga upp karaktärerna och deras relationer mellan varandra. Denna har mer vikt på polisutredningen är tidigare böcker men inte så att uppbyggnaden av karaktärer får ta ett steg åt sidan.

Språket är precis som de tidigare böcker stabilt och behagligt att läsa. Handlingen är spännande och flyter på bra. Den växlar bra mellan Zora, som är en kvinnan som söker kärleken på nätet, och de poliser som utreder mordfallet. Intresset hålls uppe hela vägen och man har svårt att lägga ifrån sig boken då man vill veta hur det går för de inblandade.

Som jag skrev så är denna fristående, eller lätt fristående skulle jag säga. Det är som om man har ändrat på fokus på vilka man följer. Vi får möta nya huvudkaraktärer, helt nya bekantskap som tidigare som man bara har lärt känna lite lätt. Några av de som var i fokus i den tidigare boken har tagit ett steg tillbaka och man följer dem inte lika noga, man får dock ändå reda på lite kort om deras fortsatta liv.

Rekommenderar denna till alla som vill ha en spännande och välskriven bok med intressanta karaktärer som har ett djup.

Omdömen av tidigare böcker av författaren:

Gud Som Haver
Tills Döden Skiljer Oss Åt

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris


Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

lördag 21 juli 2018

Bortom Portalen II

Titel: Bortom Portalen II
Författare: Flertalet
Sidantal: 199
Förlag: Fafner Förlag

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket. 


Handling:

Två kvinnor som samlar örter. Interdimenssionella brottsutredare. Att hålla fast vid sin tro. Genetiskt förbättrade soldater. Något lurar i den brända skogen. Piller som ger en superkrafter säljs på internet. En kvinna fast i en tidsloop. Ett attentat som kan komma att förstöra ett viktigt samarbete. Ett förtryckt land håller på att vakna upp. Religiösa cyborger slåss mot varulvar. Välkommen tillbaka bortom portalen.

Mina tankar:

Detta är andra antologin, läs här vad jag tyckte om den första, som Fafner förlag har gett ut som presenterar ett urval av de svenska förlagen och författare som ger ut och skriver inom fantastikens gränser. De har gått ihop och har en gemensam sida, Fantastikportalen, där man kan hitta de aktuella förlagen och deras författare.

Det kanske inte är så mycket mera jag kan lägga till från vad jag skrev om den första boken, så jag rekommenderar att ni läser vad jag tyckte om den. Än en gång så tycker jag att språket är riktigt bra i de olika berättelserna och att handlingarna är bra och fångar en. En del skulle jag till och med vilja se som en egen bok, för det kändes som att det fanns mer att ge.

Lite kul tyckte jag att det var att återkomma till Hans Olssons superhjältevärld (eller vad man skall kalla den). En alternativ verklighet där ett internetföretag har sålt piller som ger en superkrafter. Om ni gillar den berättelsen så kan jag rekommendera att man även läser hans e-novell Papperssvalan, läs här vad jag tyckte om den. En annan som jag gillade lite extra var Familjegrejen av Camilla Olsson som gav mig lite rysningar.

En sak som jag glömde skriva om första boken är att jag tycker det är en bra sak att de har haft en skrivtävling där alla kan delta. Och att vinnarbidragen är med i böckerna. Så dessa böcker presenterar inte endast de olika förlagens författare utan även nya röster som får sin chans att hitta läsare.

Än en gång så måste jag säga att detta, och den första delen, är ett bra val om man vill prova på lite olika genre inom fantastiken. Här finns skräck, sf, alternativa verkligheter och magi. Tror att alla kan hitta något som passar en, eller att man kanske upptäcker nya saker som man gillar. Som det står i förordet "Det sjuder i Fantastiksverige", och det håller jag med om.

Häftad Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

torsdag 19 juli 2018

Urban Johansson: Jag Är Fiona Som Dödar

Titel: Jag Är Fiona Som Dödar
Författare: Urban Johansson
Sidantal: 299
Förlag: Grim Förlag

Ett recensionsex från författaren och förlaget, tackar så mycket. 

Handling:

Fiona har en plan. I flera år har människor utnyttjat henne, köpt hennes kropp för sina lustar sak. Men nu har hon gjort en lista över de personer som skall beta priset för vad de ha gjort alla dessa år, och priset de måste betala är deras liv.

Mina tankar:

Detta är Urban Johansson femte bok, det är en thriller i temat hämnd. Det är ett tung och mörkt ämne som den tar upp, sexhandel med barn, men författaren har valt en liten egen väg och det är i språket det egna ligger i.

Språket är lite annorlunda, det är ibland lite korthugget och boken är skriven, till största delen, ur huvudpersonens, Fiona, synvinkel så man följer henne tätt och får hänga med i hennes tankar. Och det är just det som är lite annorlunda, tankar kan ju sväva iväg, ta några sidosteg och det är just det som den gör. Inte så att det blir svårt att följa med i handlingen, för den följer den röda tråden riktigt bra, dessa sidotankar fungerar som att visa vad för personlighet Fiona är, istället för att beskriva henne och förklara vad som hänt och vad hon känner så får man reda på det i hennes tankar.

Jag skulle säga att språket är poetiskt, det flätas ihop och istället för målande beskrivningar så förklaras det med rappa kommentarer. Om man är rädd att det skall vara rörigt, osammanhängande eller till och med konstigt så behöver man inte vara det. Handlingen knyts ihop likt en sång flyter en på utan några skarvar, lite som bokstäverna i en text skriven i skrivstil flyer på.

Den är som sagt mycket inne i huvudpersonens huvud, hennes tankar och agerande. Under resan gång så lurade jag på om allt verkligen händer eller om vissa saker är endast i hennes huvud som hennes fantasi eller tolkning på vad som sker. Om det är så eller inte avslöjar jag inte.

Jag fann boken väldigt intressant att läsa, den var spännande och medryckande. Jag kom lätt in i författarens språk. Ett mörkt och tungt ämne tar den upp men stilen i språket, med lite inslängda kommentarer, gör den lätt att ta till sig och har en underton av svart humor. Vill man ha en lite annorlunda spänningsroman än den vanliga polisen som löser ett fall så tycker jag absolut att man skall ge denna en chans.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

söndag 15 juli 2018

Bortom Portalen

Titel: Bortom Portalen
Författare: Flertalet
Sidantal: 222
Förlag: Fafner Förlag

Handling:

En förbättrad, med nanorobotar, människa. En översvämmad värld. En maskin som kan se i tiden. En virussmitta värld. En apokalyptisk värld, där sång har blivit ett vapen. Ett 1800-tals steampunk-upptäcksäventyr. Ett besök hos en döende man. En musiker och hans förändrade flickvän. Ett mobboffer planerar sin hämnd. Barn föds själslösa och blir monster. Ett jobb direkt från helvetet. Välkommen bortom portalen.

Mina tankar:

Bortom Portalen är en antologi där vi möter elva författare, blandat med nya som redan utgivna. Om jag förstått det rätt så är det ett samarbete bland flertalet svenska förlag som ger ut böcker inom fantastiken. Så man kan se denna bok som en liten presentation på förlagens olika författare och även vilka förlag som finns där ute på svenska marknaden.

Boken får nog med så gott som alla genre som rör sig inom fantastiken. Det är fantasy, skräck, steampunk, dystopier, andra dimensioner, nanorobotar, zombieliknande virus. Ja allt rymmer inom bokens pärmar.

Novellerna håller hög kvalité när det kommer till språk och handling. En del är finstämda medans andra är riktigt brutala, en del har hopp andra är mörka. En sak som är gemensamt är att de alla innehåller en stor bit fantasi. Man tror att det kanske är på ett sätt, men så har författaren vridit det ett varv till. De har tagit klassiska scenario inom fantastiken och gjort det till en egen sak.

En helt perfekt bok om man är nyfiken men aldrig kanske har läst någon bok inom fantastiken, då man möter många undergenre så kanske man hittar vilken typ av berättelser som passar en bäst. Likaså för de som redan gillar genren men kanske vill upptäcka nya förlag och författare. Samt de som helt enkelt bara vill ha mer av genren.

Besök gärna Fantastikportalen, som är en sida där förlagen har gått ihop och man kan se hela aktuella utbudet från alla förlag.

Häftad Bokus Adlibris



Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

torsdag 12 juli 2018

Ingrid Elfberg: Till Döden Skiljer Oss Åt

Titel: Tills Döden Skiljer Oss Åt
Författare: Ingrid Elfberg
Sidantal: 346
Förlag: Kabusa Böcker

Handling:

Erika bor i Stockholm, där hon jobbar som polis. Hon flyr från sin man, även han polis, till Göteborg efter en lång tids psykisk och fysisk misshandel. Anmälningar har hon gjort mot sin man men de har han lyckats stoppa. Hon har fått en tillfällig tjänst på polisen i Göteborg. Det första fallet hon får rör en försvunnen kvinna som jobbar som arkitekt på Stadsbyggnadskontoret. Ett fall som döljer mer än vad man kan ana. Samtidigt har Erikas man, Göran, tagit sig till Göteborg och börjar ställa till det på hennes jobb.

Mina tankar:

Detta är Ingrid Elfbergs andra roman, den första heter Gud Som Haver, läs här vad jag tyckte om den. Likt hennes debut så är detta en psykologisk thriller men även en deckare/polisroman.

Precis som i sin förra bok så ligger vikten mycket på känslor och relationer mellan de olika karaktärerna som dyker upp. Och det är tunga och allvarliga ämnen som hon tar upp, ämnen som man kanske vill dölja/inte låtsas om, men tyvärr är nog vanligare än man vill tro att det är. I denna är det misshandel (fysisk och psykisk) inom äktenskap som hon tar upp.

Det är en stark bok som får en att tänka. Det är skrämmande hur en person kan vara så manipulerande och dubbelsidig, visa en sak utåt men vara en helt annan person bakom stängda dörrar. Och sedan att utöva sin makt och få det att se ut att personen i sig själv skulle vara något offer och att den misshandlade skulle vara den det är fel på. Och tyvärr skulle detta kunna vara plockat direkt från verkligheten.

Språket är riktigt bra och handlingen flyter på smidigt. Det är korta kapitel och det är spännande hela tiden och det gör att det blir en sträckläsningsbok där man bara skall läsa ett kapitel till. Elfberg målar upp karaktärerna, inre tankar och agerande, så bra att de blir levande och trovärdiga. Detta gör att man bryr sig om huvudpersonen och vill veta hur det skall sluta för henne.

Hon växlar fint mellan fallet med den försvunna kvinnan och Erikas privatliv och flätar ihop det till en historia som håller hela vägen till sista sidan. Jag kommer själv absolut läsa Ingrid Elfbergs andra böcker, de som hon redan har skrivit, vilket är tre stycken till, och de hon kommer att skriva i framtiden. Vill man ha en spännande psykologisk thriller så är denna ett säkert kort.

E-bok Bokus Adlibris


Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

tisdag 10 juli 2018

Mattias Kuldkepp: Konsten Att Rädda Sitt Skinn

Titel: Konsten Att Rädda Sitt Skinn
Författare: Mattias Kuldkepp
Sidantal: 307
Förlag: Ragnarök Förlag

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

Något håller på att hända i den flytande staden Troglund. Ett mystiskt sällskap smider illasinnade planer. Av en slump stöter vännerna Råttan och Oxen på dessa planer när de kastas i fängelse, där träffar de den tokige astrologen Günther. De flyr och blir misstänkta för mord. Allt detta är bara starten på en resa för vännerna i sitt försök att rentvå sitt namn och kanske till och med rädda staden.

Mina tankar:

Detta är mitt första möte med Mattias Kuldkepps böcker. Han har tidigare skrivit Minnesskymning och De Sista Änglarna (även utgiven som Efter Branden I Sodom) samt medverkat i några novellsamlingar. Detta är en humoristisk fantasybok som riktar sig till unga vuxna och uppåt.

När man hör humor och fantasy i samma mening så tänker nog de flesta på Terry Pratchett, som man får säga nästan skapade en egen undergenre i fantasyn med sin värld Skivvärlden som är en helt galen värld men ändå återspeglar saker från vår egen värld. Och jag måste säga att Mattias Kuldkepp med denna bok är en riktig värdig arvtagare till Pratchett.

Likt skivvärlden så har denna värld också en stor stad som är ett viktig centrum för hela världen. Den flytande staden, ja det är en värld som flyter runt på stora havet, Troglund är en galen stad som allt kan hända.

Humorn finns där igenom hela boken, det är små saker som händer hela tiden. Den ligger på en lagom nivå, den tar inte överhand och försöker för mycket så att det tar bort fokus från själva handlingen.

Språket är bra och genomarbetat. Handlingen flyter på bra och är spännande och rolig rakt igenom. Det är en hel del udda och härliga karaktärer som man stöter på.

Det finns även en släng av de grekiska gudarna. De finns där och tittar ner på människorna och, när de känner för det, lägger de sig i händelser, försöker så de att infalla eller ändra bana.

Jag njöt verkligen med att läsa denna och hoppas på att vi kommer att återvända till staden Troglund och dess udda invånare många gånger.

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

söndag 8 juli 2018

H.C. Andersen

Titel: H.C. Andersen
Författare: Flertalet (Red: Sofi Poulsen)
Sidantal: 564
Förlag: Marchetti Förlag
 
Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

De klassiska sagorna av HC Andersen i ny tappning. Här får vi uppleva sagorna i omgjorda och nytolkade versioner från en diger skara svenska författare.

Mina tankar:

Detta är andra projektet som förlaget Marchetti har gjort med att låta svenska författare ta kända sagor och göra sin egen tolkning av dem. Förra året kom förlaget ut med Grimm (läs här vad jag tyckte om den) och Grimm Darker (läs här vad jag tyckte om den) som var omtolkade sagor från bröderna Grimm.

Det är svårt att göra en helhetsbedömning av en antologi som har nästan lika många författare som det är noveller, och denna innehåller många. Men alla håller en hög kvalité när det kommer till språket och handling.

När det kommer till handlingen så finns det många olika stilar. En del är söta och romantiska och fulla med hopp medans andra är mörka och hemska (på ett positivt sätt skall tilläggas). Boken är upplagd så att de första novellerna i boken är ljusa och trevliga och sedan går det åt lite mörkare till de sista i boken som jag skulle kalla skräckberättelser.

Så man kommer säkert hitta en favorit bland alla dessa olika beroende vad man är ute efter att läsa. Mina egna favoriter får nog bli Emelie Beijer med sina två noveller, Fjärran Besökare och Det Här Fixar Du som jag tyckte höll väldigt hög kvalité i handling och språket med en bra närvaro samt Mirjan Lindahl med En Nattarbetares Försvarstal som jag fann riktigt påhittig och bra, med en annorlunda tolkning och synvinkel. Men jag uppskattade alla de andra novellerna också.

Det är roligt att se samma grundsaga tolkade på olika sätt i denna bok. Vissa hade jag svårt att veta vilken saga som var inspirationen. Detta beror nog mest på att jag bara känner till de mest kända och H.C. Andersen skrev nästan hur många sagor som helst så det är ett digert register författarna har haft att plocka ifrån. Det saknas verkligen inte fantasi bland de författare som är med boken.

Hatten av till Sofi Poulsen som gjort ett digert jobb i att sätta ihop detta projekt och jag hoppas på att vi kommer att få se fler nytolkade sagor i framtiden.

Inbunden Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

onsdag 4 juli 2018

Olséni & Hansen: Ester Karlsson Med K

Titel: Ester Karlsson Med K
Författare: Olséni & Hansen
Sidantal: 376
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med sin kakadua Roland i bostadsföreningen Lärkan. Livet puttrar på sin lugna gång i huset, fika med systern som också bor i huset, små dispyter om tvättstugan. Den trasiga hissen är det mest spännande som bryter vardagen, tills dagen då man finner Lärkans vaktmästare död i sitt vindsförråd, troligen mördad. Ester inser snart att det måste vara någon som bor i huset som är mördaren. Hon påbörjar en egen utredning och börjar fråga runt hos grannarna.

Mina tankar:

Detta är författarparet Olséni och Hansens första bok om Ester Karlsson. De har även skrivit serien Mord I Falsterbo, som nu har hunnit att bli fyra böcker, de har jag ännu inte läst men efter denna bok så måste jag nog ändra på det.

Detta är en mysdeckare med en stor bit humor. Den är lättsam och underhållande att läsa. Språket är välslipat och lätt att ta till sig. Vikten ligger på de olika karaktärerna om man får möta och det är nog är som boken vinner mycket på för det är ett rikt register som författarparet bjuder på.

Ester Karlsson påminner mycket om Agatha Christies Miss Marple, hon skulle absolut kunna vara en modern tappning av henne. Ester är en kruttant med skinn på näsan som har åsikter och kommentarer om det mesta. Och det är nog en modern Agatha Christie med humor som jag skulle klara författarparet.

Nästan alla boende i föreningen Lärkan är en udda skara personer. Som t.ex. systerns make Arne som är hypokondriker och brukar ha sitt förmiddagsfika på apoteket och spana in vad andra tar ut för läkemedel.

Den är inte blodig eller våldsam, så för den som vill ha avkopplande spänning men ändå inte åt det våldsamma hållet så är den perfekt. Utan att avslöja för mycket så har den en del oväntade vändningar. Det är ingen superkomplicerad intrig men det är en pusseldeckare med en del olika karaktärer att hålla koll på.

Inbunden Bokus Adlibris
Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

måndag 2 juli 2018

Peter Erik Du Rietz: Boken Om Vinterdöda Ting

Titel: Boken Om Vinterdöda Ting
Författare: Peter Erik Du Rietz
Sidantal: 535
Förlag: Cygne Noir

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

Året är 1896 och Carl Cronhammer är en framgångsrik affärsman i Göteborg. Men han har en hemlighet, han är inte längre en människa utan har blivit en vrik, en blodtörstig varelse som lever längre än en människa. Nu har han levt så länge i Göteborg att han behöver resa bort och byta identitet så att man inte börjar bli misstänksam på att han inte åldras. Han har även fått nyheter om vart den vrik, som dödade hans far och förvandlade honom, befinner sig. Han tänker utkräva hämnd under sin resa. Hans planer störs dock av en annan vrik som kommer till Göteborg och ger sig in på hans jaktmarker.

Mina tankar:

Detta är Peter Erik Du Rietz andra bok om Carl Cronhammer, den första heter Natten Jag Dog, läs här vad jag tyckte om den. Det är en skräckbok som inte skäms för att ha sina blodiga och brutala stunder. Man skulle kunna läsa denna utan att ha läst första boken men det är ingenting jag rekommenderar, för denna beskriver inte bakgrunden hur en människa blir en vrik, den vampyrliknande varelse som förekommer i boken.

Den börjar med att presentera några andra karaktärer innan vi återvänder till Carl och hans Göteborg. Det är en väldigt intressant karaktär som vi möter, en kvinna vid namn Freja. Hon är ett riktigt yrväder och en färgklick i det smutsiga och gråa Göteborg.

Som jag skrev om första boken så påminner detta om Dracula och Anne Rice's böcker om vampyren Lestat. I första boken fick vi reda på hur förvandlingen från människa till vrik går till. I  denna bok så får vi reda på lite mera om vrikernas historia.

I denna går även Carl Cronhammer igenom en personlig och mental resa. Han får genom boken bearbeta sina tankar om hämnd för sin fars död. Men även om att inte vilja släppa någon nära in på sig, något som Freja inte lyssnar på.

Jag gillar det med vrikerna att de alla får sin lilla unika egenskap som skiljer sig från andra vriker. När man trodde att man hade fått uppleva allt så tar Peter Erik Du Rietz oss ytterligare ett steg till det morbida. Han har en sjuk fantasi om hur vriker kan förändras, och jag gillar det.

Precis som i första boken så möts vi av historiska miljöer och det känns verkligen att författaren har gjort sin research. Han får liv i gamla Göteborg och även i denna Ryssland. Jag gillar när det syns att man lagt ner tid på detta.

Jag hoppas på att det kommer att komma fler böcker om Carl Cronhammer och att Freja får vara med på ett hörn, jag tror att hon kan komma att vända upp och ner på det mesta för Carl, på gott och ont.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se