söndag 27 januari 2019

LiseLotte Divelli: Patriark


Titel: Patriark
Författare: LiseLotte Divelli
Sidantal: 347
Förlag: Blommas Böcker 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket. 

Handling:

Fredriks och Jessicas liv vänds upp och ned. De blir kontaktade av mc-presidenten Stefan Andreason, som sitter i fängelse för mord, om att han vill ha ett dna-test på deras fyraåriga son Milo. Stefan säger sig vara Milos biologiska far och kräver umgängesrätt. Efter ett möte med en åklagare så inser Fredrik och Jessica att Stefan har lagen på sin sida. De bestämmer sig att kämpa med alla medel, tillåtna och otillåtna, för att Stefan inte skall få rätt.

Mina tankar:

Detta är andra boken om poliserna Fredrik och Micke, samt deras familjer, och deras kamp mot Rubicon MC med Stefan Andreason som president. Första boken heter Skärvor, läs här vad jag tyckte om den. Denna går att läsa fristående men det är ingenting jag skulle rekommendera, läs dem i ordning så att man förstår bakgrunden till denna bok bättre.

 Precis som första boken är denna uppbyggd med korta kapitel som hoppar mellan en handfull av karaktärer. De flesta känner vi igen från första boken men vi får även några nya bekantskaper. Ibland får man uppleva samma händelse ur olika synvinklar. Dessa hopp blir aldrig röriga och man hänger med lätt i handlingen.

Vi kastas rätt in i handlingen, det har gått fyra år sedan första boken, och det är spännande från första sidan. Denna gången blir det ännu mera personligt för poliserna som har blivit indragna i Rubicons värld. Deras vardag och familjer är hotade och det leder till att vissa är beredda att gå utanför lagens medel.

Än en gång så känner man det som karaktärerna känner, det är förtvivlan och ångest samt en stor känsla av desperation. Divelli skriver med en sådan närvaro när det kommer till känslor att man känner att man är där. Hon fångar verkligen ögonblicket och hon har ett språk som man lätt ta till sig. Man känner verkligen för karaktärerna och under handlingens gång vill undrar man hur det skall gå för dem. Det är spännande och man sitter som på nålar.

Jag gillar att det inte är så svart och vitt utan en stor gråskala. De goda kan vara redo att gå över gränsen om det kommer till att rädda sin familj. Jag hoppas på att det i framtiden kommer att komma flera böcker om dessa poliser och deras kamp mot MC Rubicon.


Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram  
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se



onsdag 23 januari 2019

Madelene Lundvall: Röda Skyar


Titel: Röda Skyar
Författare: Madelene Lundvall
Sidantal: 376
Förlag: Everlasting Publisher/L.C. Förlag

Handling:

Melinda är halvdruid och även orakel. Att vara ett orakel kräver mycket av henne, hon är utsedd att rädda världen. Hon slits mellan de två sidor som vill ha hennes förmågor. Hon har även fattat tycke för två killar som är på vardera sida, hon ser något gott i båda och känslorna sliter i henne. Den mörka sidan sätter sitt ultimatum på henne och hon kommer närmare när hon måste göra sitt val.

Mina tankar:

Detta är andra boken i trilogin om Melinda, en ung kvinna som visar sig vara en halvdruid och även ett orakel, vilket är en druid om föds väldigt sällan och har speciella förmågor. Den första heter Och Mörkret Föll, läs här vad jag tyckte om den. Det är en urban fantasy och riktar sig till unga vuxna och uppåt.

Man skall läsa böcker i ordning för att förstå dem helt, denna bok tar vid där första boken slutade. I första boken blev vi presenterade för den alternativa världen med druider där en grupp anser att mänskligheten har gjort sitt på jorden, de vill utrota dem för att de är en pest om förstör allt. Det enda som står mellan utrotningen är de andra druiderna som anser att människorna har rätt till att leva och förtjänar en ny chans.

Vi fick också lära känna Melinda, halvdruiden som får alla bekymmer på sina axlar, samtidigt som hon träffar de två druiderna Ossian och Kasstio som hon känslomässigt slits mellan. Vem hon väljer kan komma att avgöra världens öde.

I denna bok så fokuseras det mycket på Melinda och hennes känslor för de två druiderna. Samtidigt så trappas det upp och ett krig närmar sig med snabba steg. Det är en riktigt spännande mellanbok och under resan gång händer det en del saker som sätter saker i en helt annan sits. Den bygger bra upp till vad som kommer att hända i den avslutande delen.

Jag gillar att det romantiska triangeldramat och den övriga konflikten mellan druider och människor är så bra avvägt att det inte blir för mycket av något av det. Det fungerar som en symbios om håller uppe intresset och flyttar handlingen framåt.

Precis som i första boken så är det ett bra språk som är lätt att ta till sig. Det är intressanta huvudkaraktärer och man vill gärna fortsätta läsa för att ta reda på vad som kommer att hända dem. Det är även en intressant värld som vi möter, man kan faktiskt förstå den onda sidan som vill ha väck mänskligheten för att den hela tiden förstör jorden.

Jag ser verkligen fram emot att läsa den sista delen i denna trilogi för att se hur det hela kommer att sluta.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris


Följ mig på Facebook eller Instagram  
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se

söndag 20 januari 2019

Nils-Petter Löf: Zverige I Mitt Hjärta


Titel: Zverige I Mitt Hjärta
Författare: Nils-Petter Löf
Sidantal: 402
Förlag: Whip Media 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket. 

Handling:

En farsot drar över Sverige som gör att människorna faller in i en medvetslöshet. Vissa sover i tjugo minuter andra i dagar och många vaknar inte alls utan dör. Men de som dör stannar inte döda de blir något annat, något levande död som anfaller de överlevande människorna. En zombieepidemi drabbar Sverige och samhället faller sönder, en kamp om överlevnad börjar.

Mina tankar:

Detta är Nils-Petter Löf tredje bok, han har tidigare skrivit De Andra och De Sovande som är de första delarna i en urban fantasy-serie. Med denna bok byter han genre, denna rör sig bland zombies och hur ett samhälle faller sönder om katastrofen är framme.

Vi får följa flertalet olika personer som möter denna katastrof och hur de hanterar den. De befinner sig på olika håll i Sverige och drabbas på olika sätt samt reagerar på olika sätt. Det är intressant att följa dessa olika karaktärer på deras väg till att försöka ta sig ut ur detta, om det nu finns en utväg eller om det är utdömt.

Jag tycker att det är i just karaktärsuppbyggnader som Nils-Petter Löf lyser starkt. Jag har märkt det i hans tidigare böcker och så även i denna, varje karaktär får sin egen röst och de blir unika och skiljer sig från de övriga karaktärerna.

I denna bok får vi se olika sidor av personer, en del kan man kalla riktigt onda och en del försöker bara hitta någon säker plats. Tankarna gick ibland till Stephen Kings Pestens Tid där man möter karaktärer från både den goda och onda sidan. Och det är lite av det samma här, man möter olika läger.

Vi får kanske inte veta så jättemycket om just zombierna och varför man blir en zombie. Berättelsen fokuserar som sagt mera på de överlevande och vi är inte heller i centrumet av epidemin där man är jagad konstant av zombies, men vi får vår dos av zombieattacker ändå genom boken.

Språket är som vanligt riktigt bra och handlingen är väl uppbyggd, det med att vi inte får reda på orsakerna är bra, för man kan tänka sig själv att om samhället faller sönder så brister även flödet med information. Den är uppbyggd med korta och snabba kapitel som hoppar mellan de olika karaktärerna. Detta gör den till en bladvändare och man vill bara läsa ett kapitel till.

Rekommenderar den till alla som vill läsa om en zombie-attack i Sverige. Och vem vill inte det?

Tidigare omdömen:

De Andra
De Sovande

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram  
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur 
Bokbloggar.se